Ring til Frederik den Store

Filed under BYVANDRING, HISTORIE by KIRSTEN ANDERSEN on 11. MARTS 2011 AT 07:13{NO COMMENTS}

Ligesom amerikanerne hævder at Elvis lever, så mener berlinerne også at Frederik den Store (som også kaldes Der Alte Fritz) stadig lever.

Det er forfatter og dr. phil. Olaf Kappelt, der dagligt trækker i Friedrich – kostume og optræder som den gamle konge. På sin hjemmeside kalder han sig  Friedrich-ekspert,  og vel lidt selv-ironisk  ”et levende fossil” og en “kloning af Frederik den Store”.  Hver dag kl. 14 kan man komme med på Alter-Fritz Erlebnis-Tour.  Frederik den Store spadserer fra Brandenburger Tor til Lustgarten og fortæller om byens historie. Turen varer 1½ time og  koster 15 Euro –  børn 9 Euro (Berlin Welcome Card giver 33,3 % rabat).  På hjemmesiden tages dog forbehold for ændring, så undersøg det endelig på datoen.

Man skal tilmelde sig på forhånd – og her bliver det morsomt:  der er opgivet et mobilnr. på hjemmesiden. Man ser det jo for sig – Frederik den Store stå foran Brandenburger Tor og hive en mobiltelefon op af den blå uniformjakke! Skulle han ikke svare, kan man også sende en e-mail…. Billedet, der illustrerer artiklen, snuppede jeg engang jeg kom forbi Frederik den Store på rundvisningstur 🙂

Men Fritz har meget mere at byde på. F.eks. kan man i aften komme til bords med kongen i Sanssouci i Potsdam. Der severes en 5 retters middag efter opskrifter fra Frederik den Stores kogebøger, som man har fundet i et arkiv. Under middagen vil “kongen” så underholde med anekdoter, så man føler sig hensat til forne tider.

Det lyder så tilpas originalt, at jeg kunne finde på at deltage i hvert fald i en af spadserturene, bare for at opleve en mand, der kan finde på hver dag at optræde som en 300 år gammel konge. Og han har da sikkert også en masse spændende at fortælle…

Se videre på Friedrichs hjemmeside, hvad der ellers tilbydes af oplevelser – linket finder I herunder.

Frederik den stores hjemmeside

Skriv et svar