Pressefotoets opfindelse – udstilling på DHM

Om knap en uge, den 23. juni åbner en ny udstilling på Deutsches Historisches Museum (DHM), som fortæller om pressefotoets opfindelse.

Da man begyndte at bringe fotografier ind i nyhedsmagasiner og aviser i begyndelsen af 1900-tallet, var det en helt anden billedverden, end vi kender i dag. Nu fortælles alt nærmest snarere i billeder end i tekst. Billeder siger mere end ord, siger man. Og med de digitale billeders fremmarch og teknologi er der nærmest ingen grænser for hvad man kan bringe billeder af og hvor mange billeder man kan tage og sortere og kassere i.

Godt eller skidt med sådan en udvikling inden for pressefotoet? Tjae, det kommer jo an på hvordan den anvendes.

Udstillingen på DHM tager os nu med tilbage til de analoge billeder og de er hovedsageligt fra Ullstein Verlags arkiv, der med avisen Berliner Illustrierten Zeitung i årene 1894-1945 var med til at fremme brug af billeder i pressen og udvikle fotojournalisme.

Det vil selvfølgelig være interessant i sig selv bare at se de historiske billeder, som må være med på sådan en udstilling, men også at følge historien. De plejer at være gode til sådan nogle udstillinger på DHM.

Udstillingen varer helt til 31. oktober i år.

Se mere om udstillingen her.

Skriv et svar