Panoramaudstillingen om berlinmuren er forlænget

For nogle dage siden skrev jeg om to nye udstillinger, hvor temaerne var berlinmuren og den kolde krig.

Den ene var udstillingen, hvor kunstneren Yadegar Asisi i en 900 m²  cirkelrund bygning har genskabt en dagligdag i Berlin i 1980’erne. Her er muren med pigtråd, vagttårne m.m. selvfølgelig en del af det. Billedet i originalstørrelse og lydtæppet med politikercitater og musik er skabt med computerteknik. Kunstneren har selv levet i Kreuzberg med muren som dagligdag, og en af hans pointer med udstillingen er at vise, hvor nemt mennesker tilpasser sig de givne omstændigheder som livsbetingelser. Læs mere på Asisis hjemmeside om udstillingen.  Der står desværre ikke, hvor længe udstillingen varer, men det kommer måske senere. Visitberlin.de annoncerer nu udstillingen til at vare til 31. december – og jeg mener også at have hørt på Berliner Rundfunk, at den er forlænget.

Den anden udstilling er den såkaldte Black Box Kalter Krieg. Den sorte box vil også være at se året ud og sikkert længere tid endnu. For det er planen, at der på stedet skal komme et museum om den kolde krig. Organisationen Berliner Forum für Geschichte und Gegenwart, som står bag udstillingen i den sorte bygning, står også for Checkpoint Gallery, den udendørs udstilling ved Checkpoint Charlie og for øvrigt en række andre projekter om Berlins historie. Se f.eks. også deres Internet Portal Berliner Mauer (ligger under berlin.de).

Hvis I planlægger et besøg ved Checkpoint Charlie, kan I altså godt beregne noget ekstra tid til de to nye udstillinger.

Få et indtryk af udstillingen i Black Box på tv.berlin – det er i øvrigt et sted, hvor man får en god orientering om, hvad der foregår i Berlin, man skal blot æde de små reklameindslag før nyhedsklippet.

Udgivet i DDR

Skriv gerne en kommentar