Foto fra http://www.tempelhof-evangelisch.de/organovino2016

Orgel og vin i Schöneberg

ORGANOVINO står for Orgel und Wein, men står samtidig for (orgel)musik – traditionel und experimental-, elektronisk und analogmusik.

Tre kirkemusikere fra de tre evangelske kirkesogne i Schöneberg, Alt-Schöneberg (mit Dorfkirche und Paul-Gerhardt-Kirche), Apostel-Paulus og Zum Heilbronner er gået sammen om et tilbagevendende sommerarrangement med fredagskoncerter udenfor og i kirkerne.

De udendørs koncerter er forbundet med U4, som er Berlins korteste U-Bahn linje med kun 5 stationer. Så fælles for de udendørs koncerter, som kan finde sted i parker såvel som i en butik, er at U4 har station i nærheden af koncertstedet.

De udendørs koncerter, som altid begynder kl. 18.48 (der må ligge noget symbolsk i det valgte tidspunkt), er hver gang en optakt til den indendørs koncert, som altid begynder kl. 20.16 (hmm 1848-2016? nogen forslag til symbolikken?) og spilles i kirken Zum Heilbronnen.

Kirken råder åbenbart over et Schuke orgel, og orglet vil med stor sandsynlighed indgå i de fleste musikstykker, der spilles. Linket er til wikipedia, hvor der bl.a. er en liste over alle kirker i Berlin, hvor der står et Schuke orgel.

Der er hen over sommeren 24 koncerter, og programmet varer til og med 9. september. Der er fri entré til koncerterne, men det forventes, at man giver et bidrag. Mon ikke det også er til at købe et glas vin, titlen på koncerterne taget i betragning?

I kan se hele programmet for Organovino her.

Skriv et svar