Opera – Opera – Opera …

Der er 3 store operahuse i Berlin: Deutsche Oper, Staatsoper Unter den Linden, pt. im Schiller Theater og Komische Oper. Og så er der den fjerde, som nogle siger: Neuköllner Oper, – ja og så er der Home Opera.

Det der bringer mig til at skrive lidt om operaerne i dag er en lille folder i rød lakfarve Opernhauptstadt, som jeg tog et eller andet sted under det seneste Berlin-besøg, måske var det på hotellet. Folderen indeholder programmet for de tre store operahuse og Staatsballet fra august til december. Noget af det er altså uaktuelt, men fra nu og året ud er der fuld skrue på operascenerne. Det er ikke længe siden, jeg så en meget begejstret anmeldelse i Politiken af Komische Opers opførelse af Hoffmans Eventyr. Jeg er nu også for det meste begejstret, når jeg går ud af Komische Oper. De går virkelig til den og gør det til en oplevelse at gå til opera. Også på Deutsche Oper har jeg haft gode oplevelser med både opera og ballet. Staatsoper har jeg af en eller anden grund aldrig besøgt endnu – det må komme.

Programmet for de tre operahuse kan I se på hjemmesiden for Oper in Berlin.

Den fjerde Neuköllner Oper har jeg heller aldrig besøgt, men af deres hjemmeside kan jeg forstå, at det nærmest er et musikteater, hvor der også er ret meget gang i den. De kalder sig bl.a. det første tyrkisk-tyske musikteater og en uddannelsesgenerator for sangere, komponister og instruktører. Og der er vel nærmest ikke den genre, de ikke tager fat på. Se mere på hjemmesiden for Neuköllner Oper.

Så er der operaen, der kan være alle steder: Home Opera. Konceptet som vist for alvor blev etableret i Berlin, men nu også har fået godt fat i Danmark og Schweiz og Italien kan man se på kalenderen på deres hjemmeside. Konceptet er, at der opføres opera i private hjem, som publikum så kan købe billet til. Næste forestilling i Berlin er 14. november. Se mere på Home Operas hjemmeside. I øvrigt søger de en praktikant til Home Opera i Berlin, hvis nogle studerende skulle læse med her – se mere på hjemmesiden.

2_Home_Opera_03202013
Nogle af musikerne i Home Opera

 

Skriv gerne en kommentar