Den flyvende Hollænder i Staatsoper

IMG_00573Nu trænger vi vist til lidt opera! …For at citere min gamle spillelærer… Vi havde i vores lille spillegruppe købt billetter til Bolshoi-balletten i Aalborghallen, og da vi rejste os fra bordet efter at have nydt rejemadder og hvidvin, slog han hænderne sammen og sagde: nu trænger jeg også til noget ballet! Det fik vi sandelig også, det var en flot forestilling. Det er er mange år siden og spillelæreren er ikke mere på denne jord. Jeg ønsker af al kraft, at han har det godt, hvor han er. Overtro?

Ja overtro, det handler det også om i dag. For jeg vil tippe jer om Wagners opera Den flyvende Hollænder, som fra den 12. november opføres 5 gange på Staatsoper im Schiller Theater. Sagnet om den forbandede sømand, som har trodset himlen og kun kan finde ro, hvis han møder en kvinde, som vil sværge ham troskab til hun dør. Det kommer der en dramatisk fortælling og dejlig musik ud af i Wagners opera, som hører til blandt noget af det lettere tilgængelige musik fra hans hånd og ånd.

Den tyske baryton Michael Volle synger partiet som hollænderen og den finske sopran Camilla Nylund syger Sentas parti.

Se mere om spilletider og billetkøb på Staatsopers hjemmeside.

Iøvrigt: Hvis I trænger til lidt opera og gerne vil tages ved hånden, så kan jeg foreslå en operatur til Berlin med operasanger Morten Schønbergs Musik og rejser. Der er ture til Berlin her i november og i  januar og maj næste år. Se mere her.

Skriv et svar