Nyt museum om Berlinmuren

I går åbnede et nyt museum om Berlinmuren. The Wall Museum Eastside Gallery ligger som navnet fortæller lige ved East Side Gallery i Mühlenstrasse.

Hermed har Berlin fået det fjerde museum, som fortæller om Berlinmuren, skriver Tagesspiegel. Men jeg vil da sige nr. 5, for tager vi dem på række er der i forvejen: Museet ved Checkpoint Charlie, Mauer Panorama også ved Checkpoint Charlie, Gedenkstätte Berliner Mauer i Bernauerstrasse og Tränenpalast ved Bahnhof Friedrichstrasse.

Dette nye museum fortæller historien mest ved hjælp af digitale medier, siges det. Der skulle i den tidligere kornsilo, hvor museet er indrettet, være omkring 100 skærme med filmmateriale, som fortæller historien om muren fra den blev bygget i 1961 og til den blev brudt i 1989. Flugtforsøg, vellykkede flugter, minder for ofrene, som blev dræbt under flugt, historie fortalt af øjenvidner, udstilling af tidstypiske effekter osv.

Det siges at Gorbatjov var idémand til museet, og at han også har spyttet midler i foretagenet. Ellers er det ifølge artiklen i Tagesspiegel Event- og  Filmproducent Jaka Bizilj, som har kurateret og står bag museet.

Det nye museums hjemmeside, som dog knap er kommet igang, kan ses her.

Læs artiklen om det nye museum i Tagesspiegels online-artikel fra i torsdags her

Se et indslag fra rbb Abendschau om det nye museum her.

Skriv et svar