Nyt fra Staatsoper Berlin

Programmet for Staatsopers sæson 2016/2017 er netop blevet udgivet.

I den forbindelse skriver Tagesspiegel, at Staatsoper forventes at være tilbage igen på Unter den Linden i efteråret 2017. Det bliver meget spændende at se, hvordan det gennemrenoverede hus og salen ser ud, når operaen åbner igen.

Renoveringen af Staatsoper Unter den Linden har stået på siden september 2010, så det er nu snart på sjette år, at operaen spiller i Schiller Theater i Bismarckstr. Her har jeg ikke nået at være til forestilling, men før de lukkede Unter den Linden oplevede jeg Daniel Barenboim spille Beethovens sonater i den store sal og en klarintet-kammerkoncert i Apollosal. Jeg glæder mig til at komme der igen. På Staatsopers hjemmeside kan man læse en hel del om, hvad det er, der sker med huset på Unter den Linden. Man kan også tage en digital rundtur med Google. Jeg har ikke prøvet det endnu, men det skal jeg da prøve. Læs om renoveringen her.

Så var der programmet. Det er som det plejer at være en skøn blanding af koncerter og operaer for både børn og voksne. Der ligger en online katalog-basker på 212 sider med hele programmet og en masse tekster om forestillinger og kunstnere samt operaens ledende dirigent Daniel Barenboim. Der er nok at tage fat på – læs her.

Skriv et svar