Nyt fra Historiske Rejser: Rejse i Berlins og DDR’s historie

Berlin-nyt har nu i nogle år nydt godt af samarbejdet med Historiske Rejser ved Anders Bager Eriksen, cand. mag. i Tysk historie med samtidshistorien som speciale. Når jeg skriver om historiske emner, kan jeg trække på Anders’ store katalog af historiske artikler på hjemmesiden Historiske Rejser. Til gengæld henviser Anders til berlin-nyt.dk, når han arrangerer rejser til Berlin. Noget for noget, som det så smukt hedder.

Udover det får Anders og jeg også indimellem lejlighed til at sparre med hinanden omkring vores respektive aktiviteter – hvilket er meget givtigt.

Derfor ved jeg også, at Anders, som har været rejseleder i bl.a. Tyskland og Berlin gennem flere år, nu er begyndt selv at arrangere rejser, hvor der bliver stukket lidt dybere med spaden. Det kan være specialdesignede rejser for grupper, som ønsker det. Eller det kan være pakkerejser, som Historiske Rejser tilrettelægger og udbyder. Altså rejser, hvor alt er arrangeret, men hvor det er målrettet mod rejsende, som ønsker at gå mere i dybden med temaet.

Historiske Rejser udbyder for tiden tre rejser. Det er alle flotte tilbud, men den som nok vil have størst interesse for læserne her på berlin-nyt, er rejsen Murens Fald i det gamle DDR: Leipzig, Dresden, Potsdam og Berlin. Historiske Rejser kalder turen for en udvidet version af de mange rejser til Berlin, som i november 2014 fokuserede på 25-årsjubilæet for murens fald. På hjemmesiden beskrives turen i detaljer, og der redegøres komplet for, hvad man får, når man bestiller denne rejse.

Turen varer otte dage og tager sin begyndelse i Leipzig og Dresden, da den folkelige bevægelse mod styret stod stærkt i disse byer. Turen sluttes af med tre dage i Potsdam og Berlin, hvor der er besøg på Cecilienhof, Schloss Schönhausen, Stasifængslet Lindenstrasse og museet ved Glienicker Brücke. Der er lagt god tid ind til, at byerne også kan nydes på egen hånd – i særdeleshed i Berlin hvor der afslutningsvis vil være det meste af en fridag. Dette var min ultrakorte beskrivelse af rejsen, som helt givet vil være Gefundenes Fressen for alle, som er interesseret i den tyske historie. I må endelig læse den udførlige beskrivelse på historiskerejser.dk

ddr2-620x245
Rejsen “Murens Fald i det gamle DDR: Leipzig, Dresden, Potsdam og Berlin”

Skriv et svar