Ny Vapiano i Europa-Center

Mens jeg var i Berlin i oktober og november måned i år, åbnede en ny Vapiano restaurant i Europa-Center på Breitscheid Platz. Før var bl.a. restauranten Mövenpick i lokalerne, hvor Vapiano er åbnet. Jeg nåede at besøge Vapiano flere gange, dels med gæster og dels alene. Begge dele er lige hyggeligt.

Man går ind ad indgangen i gadeplanen fra pladsen foran Europa-Center og inden for går man op på første sal, hvor restauranten ligger med en storslået udsigt ud over pladsen med Gedächtniskirche og ned mod Kurfürstendamm til den ene side og ned ad Tauenzienstrasse til den anden side. Der er også indgang og udgang via shoppingcentret i Europa-Center.

Vapiano har et helt specielt koncept. Når man kommer ind, får man udleveret et plastickort pr. person. Det bruger man, når man bestiller sin mad. Man går hen til de forskellige stationer: Salat, pasta, pizza eller bar og bestiller. I baren bestiller man alkoholiske drikke samt kaffe og desserter. Der ligger menukort ved alle stationerne, så man kan evt. begynde med at tage sådan et og finde ud af, hvad man vil spise. Er man flere sammen er det en god idé at dele sig op, så der er én, der finder et bord, og de andre fordeler sig ved madstationerne og bestiller mad, og hvis man er nok personer, at der er én der går i baren og bestiller drikkevarer. Der er ikke betjening ved bordene, så man skal selv tage mad og drikkevarer med til bordet. Når man har bestilt bliver man bedt om at lægge plastickortet på en glasplade, og så bliver ens bestilling lagt på kortet. Når man går ud af restauranten afleverer man platickortet, som bliver aflæst, og man betaler beløbet.

Et godt tip er lige at lægge mærke til, om der er kø på mere end 4-5 personer ved madstationerne, især hvis man skal nå noget til bestemt tid. Man kan godt komme til at stå og vente et stykke tid ved maddisken. Det tager jo den tid, det tager at lave maden, og man får undervejs stillet spørgsmål om, hvad man gerne vil have og ikke have f.eks. i salater. Men så er maden også frisk og velsmagende, så det er værd at vente på, blot skal man lige være klar ovforberedt på det, ellers kan man godt stå og hidse sig op og blive ærgerlig. Personalet er rigtig god til at bevare roen og ekspedere med stor venlighed.

Det som er rigtig godt ved Vapiano er netop, at maden bliver tilberedt mens man står og ser på det, så det er helt frisk mad, man får. Jeg nåede at smage flere af deres pastaer, salater og ….nåeh ja også en enkelt af deres kager og …. blev glad for  specielt en af deres hvidvine (Grauburgunder QBA Weingut Dr. Koehler, Rheinhessen).

Jeg har været på flere andre af Vapianos restauranter i Berlin, men jeg må sige, at jeg synes særlig godt om denne. Dels på grund af den centrale beliggenhed og udsigten, men også på grund af, at der er så meget plads. En dag, jeg havde spist frokost der,  sad jeg den halve eftermiddag med en kaffe latte og en chokoladekage og læste i min Mahler-bog. Det kan man sagtens få ro til at gøre.

Se mere på Vapianos hjemmeside.

Udsigt fra Vapiano i Europacenter, jul 2014. Foto: Kirsten Andersen
Udsigt fra Vapiano i Europacenter, jul 2014. Foto: Kirsten Andersen

Skriv et svar