Nøglen til slottet i Berlin

Så kom den endelig! Nøglen til slottet i Berlin.

Sammen med et fint certifikat og en lille firkant af den presenning, som i sin tid hang over Palast der Republik, og som skulle illudere slottet, der havde stået på pladsen tidligere.

Det er selvfølgelig ikke muligt at låse sig ind i slottet med nøglen, men den er en kopi af en nøgle, som faktisk kunne bruges både på slottet i Berlins Mitte og Schloss Charlottenburg, dengang de brugte sådan nogle nøgler. Og mon ikke originalen har været noget større? Det tror jeg de har.

Det højner jo lidt ens status med sådan en nøgle til et slot i Berlin. Min grandfætter er f.eks. begyndt at sige De og Deres Velbårenhed til mig, efter at jeg har fået nøgle til slottet. 🤣

Men min søn fik mig lige ned på jorden igen. Han foreslog, om ikke nøglen kunne bruges til min toiletdør, hvor der mangler en nøgle 😁 Jeg har ikke prøvet, for jeg tror ikke slotsnøglen kan holde til det.

Men jeg synes nu under alle omstændigheder, at det er en fin gestus, at de sender sådan en symbolsk nøgle som gave til os der har givet en skærv til genopbyggelsen af slottet, og jeg har planer om at sætte certifikat, nøgle og pressing-lap i en ramme.

Skriv gerne en kommentar