Neue Nationalgalerie lukket for renovering i flere år

Neue-Nationalgalerie2_reduFra 1. januar og i hvert fald fire år frem er Neue Nationalgalerie lukket, da huset skal have en gennemgribende renovering. berlin.de fortæller, at museet havde lidt over 2000 besøgende på den sidste åbningsdag.

Museet, der er tegnet af arkitekten Mies van der Rohe, åbnede i 1968 og er blevet et ikon for moderne bygningsdesign i Berlin. Men tidens tand gør, at den fredede bygning nu trænger til en omsiggribende istandsætning. Det er arkitekten David Clipperfield, som skal stå for renoveringen – han har også stået for renoveringen af Neues Museum og står for at opføre den nye fælles indgang til museerne på Museumsinsel.

Hvis I synes det er interessant kan I få en masse at vide om instandsætningsarbejdet og om bygningens historie på YouTube, hvor Neue Nationalgalerie har lagt fire videoer ud fra konferencen Kolloquium “Form versus Function. Mies und das Museum”. Kolloquium zur Grundinstandsetzung der Neuen Nationalgalerie. Her fortælles om tiden, hvor museet blev bygget, samarbejdet med Mies van der Rohe og arkitektens materialevalg, om den tid den har været i brug og om planlægningen af renoveringen. Her bliver der også vist en mængde billeder, samtidig med at der bliver forklaret, hvad det er renoveringsarbejdet går ud på, og hvilket forarbejde, der må gøres i forbindelse med det. Det er ualmindeligt interessant at få så meget indblik i det, synes jeg.

David Clipperfield taler på engelsk, de øvrige på tysk.

http://www.youtube.com/playlist?list=PLD-p8yovJgeodLBAi_O8j7HMwmBjrQ0Wy

Skriv et svar