Musikfestival på UdK

 

Hvis I er i Berlin her i maj måned og lige trænger til noget godt klassisk musik i den nyere genre (fokus på György Ligeti, Sergej Rachmaninow und Max Reger) og et frisk pust fra unge musikere, så er I heldige. For UdK – Universität der Künste Berlin har en musikfestival kørende 11-27. maj. Universität der Künste er på samme niveau som musikkonservatoriet her i Danmark.

Festivalen hedder Crescendo Mensch Maschine Musik! og den ledsages af en udstilling, hvor afgangsstuderende behandler samspillet mellem mennesker og maskiner. Bemærk at udstillingen kun løber til 14. maj. Læs om udstillingen her.

Koncerterne er af meget forskellig art med både professionelle og kendte musikere, studerende og samspil med folkeskoleelever. Bl.a. kan jeg i programoversigten se, at Ligetis Poème Symphonique – koncert for 100 metronomer er på programmet. Den var jeg med til at arrangere på Kunsten i Aalborg engang. Det er en oplevelse for sig. Og det er jo i høj grad samspil mellem maskine og menneske. Metronomen er ubarmhjertig maskinel at spille med, men den er uundværlig under øvning.

Der er gratis adgang til koncerterne, men man må gerne give et bidrag – og her regnes der mindst med en 10 euroseddel – men det er vel også en billig koncertoplevelse.

Se hele programmet for festivalen her.

Læs om festivalen på UdK’s hjemmeside her.

Skriv et svar