Mr. Gorbatschow, tear down this wall!

Vi kan vist alle huske Ronald Reagans ord i talen foran Brandenburger Tor i 1987. Og det var vel at mærke på vestsiden af Brandenburger Tor – for det var jo selvsagt før muren faldt.

Den amerikanske præsident Ronald Reagan var på besøg i Berlin og holdt sin legendariske tale. På samme tid var Gorbatchow præsident i Sovjetunionen og havde indledt sin glasnost-kurs med åbning mod vesten. The rest is history, som man siger.

Nu er der blevet afsløret en bronze-mindetavle for Reagans tale, hvor de berømte ord er printet både på engelsk og tysk. Det fortæller Tagesspiegel i går. Bronzepladen er lagt ned på fortovet på Strasse des 17. juni.

Der er jo nok ingen tvivl om, at Reagans ord har haft indflydelse på historiens gang, så det er egentlig helt på sin plads med den. Nu kan I jo huske at kigge ned og at lægge mærke til den, når I går en tur omkring Brandenburger Tor. Der er jo flere ting for turister i det område: Mindesmærket for de dræbt jøder, Raum der Stille, Kunstakademiet, Liebermann-Haus, Turistbureauet, Hotel Adlon,  Rigsdagsbygningen og den nye Ubahn station, som også er værd at dykke ned og se.

Læs artiklen om mindetavlen i Tagesspiegel online.

Skriv et svar