Mors og Fars dag, ny dirigent og koncerter i ugen der kommer

I dag, den 10. maj er det Mors dag. Også i Berlin. Den dag, man viser sin mor ekstra opmærksomhed. I Berlin er der også tradition for en Fars dag, som altid er Kristi Himmelfartsdag. Men I kan nu godt fejre både Mors og Fars dag i denne weekend, for i dag foregår der også noget i Berlin, som de fleste mænd vil blive glad for at opleve.

Så her får I berlin-nyts tips til hvordan mor og far kan fejres i Berlin. Og i den anledning vil berlin-nyt i dag hylde sloganet: Don’t mention the war! 🙂  på trods af et vist 70 års jubilæum.

♥ ♥ ♥ Damerne først ♥ ♥ ♥

Besøg i et øko-bageri
Skal mor gøres glad, kunne det så ikke godt handle om et besøg i et bageri? Hvis det ovenikøbet er et økologisk bageri? Og der er mulighed for at lure bageren nogle tricks af og at smage på sagerne? Det tror jeg at det kunne. Det er nemlig så heldigt at sammenslutningen af økologiske bagere i Berlin – Berliner Bio Bäcker inviterer indenfor i dag. I kan se en oversigt over, hvilke bagerier det drejer sig om og deres beliggenhed på linket her.

1024px-Wolfgang-amadeus-mozart_1Mozart Marathon
Er mor til Mozart så skal hun inviteres til koncert i Konzerthaus, hvor de har Mozart Marathon hele dagen, og hvor der også er koncerter om aftenen. F.eks. spiller Konzerthausorchester Symfoni nr. 41, også kaldet Jupitersymfonien om aftenen kl.17.15 i Grosser Saal. Eller hvis det skal være kammermusik, spiller Fauré Quartett Fantasie für Klavier c-Moll KV 475  og Klavierquartett Es-Dur KV 493 i Kleiner Saal kl. 18.30. Og der er mange flere koncerter at vælge imellem. Se mere på Konzerthaus’ hjemmeside.

 

♥ ♥ ♥ Så er det fars tur ♥ ♥ ♥

Veteranbiludstilling og reservedelsmarked
Der er vist ikke mange mænd, der ville være kede af at komme til en udstilling, hvor der står den ene flotte veteranbil ved siden af den anden. Det er der mulighed for hos Classic Remise Berlin. Og i denne weekend afholdes messen Oldtimertage Berlin Brandenburg 2015. Det vil sige, at der ud over udstillingen er særlige events, og der er mulighed for at finde reservedele og værktøj, hvis far lige står og mangler noget til sin veteranbil. Jeg har besøgt Classic Remise sammen med en god ven, og man kan vist godt sige, at det er sådan et sted, hvor mænd bliver til drenge igen. Men der er også mange skønne gamle biler at kigge på. Og så er der en forretning med modelbiler… Se mere på Classic Remise Berlin’s hjemmeside.

Chrysler


Fars dag er i Tyskland den 14. maj

Fars dag har i Tyskland flere betegnelser Vatertag, Herrentag eller Männertag – og dermed kan man forstå, at der også er forskellige måder at fejre den på.  Er Det Vatertag, er det far og søn der har en dag, hvor de gør noget sammen. Er det Herrentag går det vist mere på, at drenge lærer at blive til mænd, og på den måde bliver klar til at fejre Männertag, hvor det så går ud på at hygge sig på den måde, som mænd nu gør… 🙂 Hvis far skal have dagen på Berliner-vis, så er der en række forslag på hjemmesiden Was geht heute ab in Berlin.

Som vi kender den danske Fars dag, er det jo mere med at give far en gave eller en god oplevelse. Her er mor og børnene jo nok de bedste til at finde på. Husk at forretningerne som hovedregel er lukket denne dag på grund af Kristi Himmelfartsdag, så gaven skal købes i forvejen. Skal berlin-nyt komme med et forslag, kan det også den 14. maj være en tur til ovennævnte Classic Remise Berlin, en tur i biografen, teatret, operaen, på museum eller til et af de mange udsigtspunkter i Berlin. Et helt specielt af slagsen er Carillon klokketårnet i Tiergarten, hvor der er koncert på klokkespillet på Fars dag. Det tror jeg kunne være en sjov oplevelse for hele familien. Programmet, som er blandet klassisk og populært, kan ses på http://www.carillon-berlin.de/konzerttermine.html

philharmonie2014Den nye dirigent for Philharmonikerne
Det er i morgen, mandag den 11. maj at alle musikerne i Berliner Philharmonikerne mødes på et hemmeligt sted og vælger den dirigent, som skal følge efter Sir Simon Rattle. Det bliver spændende at høre, hvem det bliver. Mon ikke vi får det afsløret i morgen en gang sidst på dagen. Berlin-nyt vil i hvert fald følge med og komme med nyheden, så snart den er der.

Søndagskoncert i Clärchens Ballhaus
A propos Philharmonikerne så kan man i aften kl. 20.30 høre 1. koncertmesteren fra Berliner Philharmonikerne, Noah Bendix-Balgley spille Beethovens Kreutzersonate sammen med pianisten Ben Kim i Spiegelsaal i Clärchens Ballhaus. Se hele programmet her.

Se flere koncerter i ugen der kommer på Classictic.com eller Berlin-Buehnen.de

Skriv et svar