Liebermann og Klee i Wannsee

Det er stadig varmt i Berlin, så her kommer et forslag til en tur ud af byen. Nemlig ud til Wannsee, ikke med badedragt, men for at gå på kunstudstilling.

Indtil 17. september 2018 viser Liebermann-Villa am Wannsee udstillingen Max Liebermann und Paul Klee.

Umiddelbart tænker man, at det er to forskellige kunstmalere at sætte sammen. Temaet er have-malerier. Vi ved, at Max Liebermann (1847-1935) malede utallige motiver fra sin have, og at han malede i impressionistisk stil. Mens han dyrkede sin have i Wannsee og den impressionistiske stil, malede og tegnede Paul Klee (1879-1940) også motiver fra naturen og haven. Men det var i en mere moderne og abstrakt stil.

Udstillingen beskæftiger sig med de to maleres forhold til at skildre naturen på en ikke naturalistisk måde og de ligheder og forskelle i deres kunstneriske tilgang. Jeg læste om udstillingen i den seneste udgave af MuseumsJournal, og de gengivelser af kunstnernes malerier hver især, giver i hvert fald mig lyst til at se udstillingen.

Liebermann-Villa am Wannsee ligger dejligt ned til Wannsee, og man fornemmer rigtigt at komme udenfor byen og en tur på landet og i frisk luft, når man besøger det charmerende museum. Der er også en lille café, så man kan få lidt at spise og drikke, inden man rejser tilbage til byen.

Jeg besøgte museet i 2014 og tog nogle billeder, som jeg bringer her, for at vise hvor smuk og idyllisk haven er – også om efteråret.

Skriv et svar