Lidt nyt om Berliner Schloss/Humboldtforum

En gang sidste år besluttede jeg at give et bidrag til byggeriet af slottet i Berlin. Et beskedent bidrag, som passer til min formåen.

For nylig lå et brev fra Berlin i min postkasse, – et brev som jeg ikke helt kunne identificere før jeg åbnede det. Det var sør’me fra Förderverein Berliner Schloss e.V. – altså den forening som har stået for at indsamle private bidrag til slotsbyggeriet. Og det er jo store summer vi taler om her. Nogle har givet ret store bidrag. F.eks. har en anonym sponsor betalt for kuplen på slottet.

Sammen med brevet var en lille avis – Berliner Ekstrablatt, som fortæller om, hvordan det går med byggeriet. I denne avis fortælles også, at sponsorerne – også de små som jeg, får deres navn på muren i slottet. Men på en moderne måde – en projektor viser navnene i en slags rulletekst, men navnene bliver i vilkårlig rækkefølge fremhævet i stor størrelse og står et stykke tid. Det vil mit så også gøre. Det synes jeg er sjovt. Måske får jeg det aldrig at se, men blot at vide, at de gør sig den ulejlighed, det er dejligt.

Det bedste af det hele, som var med i kuverten, er en DVD med optagelser fra byggeriet. Den satte jeg på i går og blev så begejstret, at jeg var nødt til at ringe og belemre mine sønner med det 🙂 Hold da op, hvor er det spændende at se! Det er jo et kæmpe projekt, der er gang i med det slot, og så interessant at følge med i. Og når man så kommer med rundt på byggepladsen og møder byggelederen for det hele og ser hvilken kompetence og autoritet han styrer projektet med, så fyldes man virkelig af beundring. I filmen fortælles om andre tilsvarende rekonstruktioner som f.eks. i Potsdam, Braunschweig og Frauenkirche i Dresden. Man ser, hvordan de historiske udsmykninger udføres og møder også de ansvarlige politikere, arkitekter og eksperter.

Indtil nu har jeg kun set filmen om byggeriet, men på DVD’en vises bl.a. også optagelser fra rejsegildet. Jeg kan huske, at Rbb Abendschau sendte direkte fra rejsegildet og jeg har tjekket om indslaget stadig ligger i mediatheket på Rbb. Det gør den, så den kan I jo se, hvis I har interesse i slottet. Der fortælles også hele forhistorien om slottet, og den er jo mindst lige så interessant, som historien om byggeriet. Ligeledes fortælles hvad det nye slot skal bruges til. Se filmen fra rbb her.

Se også hjemmesiden for Förderverein Berliner Schloss

Berliner Schloss / Humboldtforum, oktober 2015. Foto: Kirsten Andersen
Berliner Schloss / Humboldtforum, oktober 2015. Foto: Kirsten Andersen

Skriv gerne en kommentar