Langfredag i Berlin

Berliner Morgenpost har hvert år en artikel om, hvordan Berlin er underlagt reglerne om, hvad der er tilladt på Langfredag, og hvad der ikke er Was am Karfreitag in Berlin erlaubt ist – und was nicht. Det er jo ikke noget, vi som danskere normalt går så meget op i.

Ariklen fortæller at Langfredag er en såkaldt stilledag og er reguleret af forordningen Feiertagsschutzverordnung, (forkortet FSchVO). Javel.

Går man nærmere ind i det, viser det sig dog, at der (vel ikke overraskende) er lidt mere liberale forhold i Berlin end i de andre forbundslande. F.eks. med hensyn til dans, musik og udskænkning. Det er i Berlin kun forbudt Langfredag og i tidsrummet mellem kl. 4 og 21. Det giver jo alligevel nogle gode timer i nattelivet. I Bayern er det derimod helt forbudt at danse, høre musik og få udskænket noget at drikke både skærtorsdag, langfredag og påskelørdag. Men det nævnes også i artiklen, at der nok ikke bliver holdt så nøje øje med, om forordningen bliver overholdt.

Læs hele artiklen i Berliner Morgenpost her.

Læs også Morgenposts artikel om påskegudstjenester i kirkerne i Berlin.

Da jeg tit får forespørgsler om, om der er særlige åbningstider i Berlin i påskedagene, linker jeg her direkte til artiklen om særlige åbningstider på museer og i butikker m.m.

Vejret er også en vigtig faktor på ferien, og her kan jeg da glæde med, at selvom der efter vejrudsigten er gråvejr i dag, så bliver der sol og tocifrede varmegrader i de kommende dage. Åh ja, NU længes jeg efter at være i Berlin. Læs om påskevejret i Berlin her.

Skriv et svar