Lakridsspecialisten i Uhlandstrasse

Den eneste grund til at denne butik har kunnet undgå min opmærksomhed må være at den er relativ ny. Fra januar i år, – og jeg har kun været i Berlin en gang i år – i maj måned. Der er jeg åbenbart ikke kommet forbi Uhlandstrasse 98. Her ligger nemlig en butik, som har specialiseret sig i lakrids, eller sort guld, som indehaveren kalder det. Og her kunne man måske finde julegaven til dem, der har alt?

Butikken er efterhånden kommet op på at forhandle 200 forskellige sorter lakrids fra hele Europa.  Der er sød og mild lakrids, krydret og skarp lakrids eller det salte lakrids. Og indehaveren af butikken arbejder på at skaffe endnu mere lakrids fra flere lande i verden- det har berlinerne ganske enkelt fortjent, mener han.Der forhandles også lakrids uden sukker, gelatine og gluten, som nogle jo ikke kan tåle.

Kan man nu ikke lide lakrids eller ikke tåle det på grund af blodtrykket, så skal man ikke blive væk fra butikken af den grund. Der sælges også andre former for slik samt chokolade. Jeg skal selv til at lave konfekt i dag, og jeg blev da helt inspireret til at eksperimentere med noget finsk lakrids og chokolade.

Butikken er nævnt i brochuren “Hauptstadt sehen” – en af de brochurer, som jeg omtalte forleden dag, så der må jo være noget at komme efter. Og der selvfølgelig en hjemmeside, man kan kigge ind på: http://schwarzes-gold-lakritz.de

Skriv gerne en kommentar