Berlin har også et Læbestiftmuseum

Visitberlins seneste nyhedsbrev mindede mig lige om det lille museum for læbestifter. Det lyder da som en sjov ting. En søgning videre på nettet fandt en artikel i Die Zeit om stjernesminkøren René Koch, som har samlet læbestifter fra de kendte kvinder, han har sminket gennem tiden.

Han har åbnet sit eget lille læbestiftmuseum for besøgende i sit private hjem, Helmstedter Straße 16. Museet, som er indrettet i Kochs spisestue, er det eneste der findes af den slags i hele verden, fortæller artiklen i Die Zeit. Se billederne på linket til visitberlin. Når man besøger museet, er det René Koch selv, der tager imod og fortæller dels om læbestiftens historie fra den første læbestift, som vi kender den og dels anekdoter om læbestifternes tidligere ejere. Det er f.eks. Hildegard Knef og Evita Peron. Der er også et eksemplar af Volkslippenstift altså folkelæbestiften, selvfølgelig fra DDR. Det er ikke mindst etuierne til læbestifterne, som René Koch er fascineret af. De kan være udsmykket på forskellige måder, og selve teknikken med at dreje læbestiften op får også et par ord med på vejen.  Desuden er der en række kort med kysmund-aftryk af f.eks. Mireille Mathieu og Brigitte Nielsen.

Man skal ringe og anmelde sit besøg, se telefonnr. linket herunder. Der står i artiklen i Die Zeit, at det er lidt snørklet at finde adressen, men visitberlin viser stedet på et bykort. Man skal op til anden etage, men det fortæller René Koch sikkert også, når man ringer til ham.

Læs mere og se beliggenhed og tlf. på visitberlin.de
Læs artikel i Die Zeit online

Skriv et svar