Foto: Kirsten Andersen. Bearbejdet.

Kunstsupermarked i Friedrichstrasse

Nyhedsbrevet fra berlin.de i sidste uge indholdt et tip, som gjorde mig nysgerrig: Kunstsupermarkt. Jeg tænkte: det lyder lidt modstridende: Kunstsupermarked. Kunst er sædvanligvis noget unikt og som regel også ret bekosteligt.

Bag Kunstsupermarkt, ligger tanken, at kunst skal være for alle og med det dejlige tyske ord erschwinglich – hvilket nok kan oversættes til noget i retning af: “til en pris, hvor alle kan være med”. Som i et almindeligt supermarked er der faste priser. Kunstværkerne kan erhverves for henholdsvis 59 €, 110 €, 220 € og 330 €.

Kunstsupermarkt har eksisteret siden 1998 og findes ikke kun i Berlin men også i Hamburg, Frankfurt, på Sylt og i Wien. Der er altid et stort udvalg af internationale kunstnere indenfor genrerne maleri, akvarel, tegning, foto og små skulpturer.

Indtil midten af februar kan man besøge Kunstsupermarkt i Berlin – adressen er Friedrichstraße 67-70,  i underetagen af Quartier 205/The Q.

Jeg har kigget lidt på Kunstsupermarkts hjemmeside – …skrev jeg lidt? Det passer ikke, det er sådan et sted, hvor man bliver fanget, og inden man ser sig om, er der gået en times tid. Der er meget forskelligt at se på, og noget af det faldt også i min smag. Man kan selvfølgelig også købe fra hjemmesiden, men nummer et er at se det i virkeligheden, og jeg kan godt forestille mig, at man kan få en halv dag til at gå i Kunstsupermarkt i Friedrichstrasse.

Læs mere om Kunstsupermarkt her.

Se åbninngstiderne på Kunstsupermarkt Berlin her.

Foto til indlægget er mit eget foto, bearbejdet i Photoshop – og det er ikke til salg 🙂

Skriv et svar