Ku’damm 56

En af mine gode venner gjorde mig i går opmærksom på TV-serien Ku’damm 56. Om jeg har set den?

Det har jeg ikke, jeg mener ikke den har været sendt i dansk TV. Her må nogen korrigere mig, hvis det alligevel er tilfældet.

Nu har vi jo heldigvis Netflix tænkte jeg. Så der kunne jeg nok se den. Det kunne jeg altså bare ikke, Netflix har desværre ikke ret mange tyske serier og film. Men så har vi jo heldigvis internettet tænkte jeg, og så førte google mig til ZDF, som har sendt serien i i marts måned i år.

Og ved I hvad? man kan se serien på ZDF’s hjemmeside. Jeg så det første afsnit i aftes… eller det blev nærmere nat og gik ud over nattesøvnen. Men hvor var det godt! Serien hedder som nævnt Ku’damm 56, og det er året 1956 der sigtes til tror jeg, ikke en adresse. Men serien foregår i kvarteret omkring Kurfürstendamm, og hovedpersonerne er en familie, som driver en danseskole.

I serien beskrives ungdomsoprøret med rockmusik og ønsket om selvstændighed. Tidens præg af menneskelige traumer efter 2. verdenskrig og den begyndende økonomiske opgang – i Vest Tyskland kaldet Wirtschaftswunder – er også ingredienser i serien. Drejebogen er skrevet af Anette Hess, som også skrev drejebog til serien Weissensee. Det tegner godt, jeg er på krogen og skal se de næste to afsnit i weekenden.

Læs mere om Ku’damm 56 her og se med her.

Se også traileren til serien på Youtube

3 tanker om “Ku’damm 56”

  1. Hej Kirsten

    Jo Kudamm 56 har været vist på DR 2 under titlen Pigerne fra Berlin. Mener den vises nu på norsk tv.

    Er i Berlin fra 29/11-4/12, så jeg hører gerne om gode koncerter i de dage ud over dem du har skrevet om.
    Hilsen Inger-Margrethe

  2. Jo, Kirsten…den blev sendt tidligere i år på DR. Venlig hilsen Flemming Christiansen

Skriv et svar