Konzerthaus

…og så følger der altid ordene: på Gendarmenmarkt. For her ligger Konzerthaus så flot mellem de to kirker.

Jeg har haft flere gode oplevelser i Konzerthaus. I dag vil jeg anbefale tre af Konzerthaus’ koncertrækker.

Den ene er en koncertrække, som kaldes Across the Border. Som navnet antyder går man over grænser, og i dette tilfælde er det forskellige musikalske genrer, som krydser grænser. Koncerterne er henvendt til familier og unge mennesker, men alle kan jo gå ind og høre dem. Når jeg skriver om dem, er det fordi en læser har henvendt sig til mig efter at have overværet sådan en koncert, og det havde været så god en oplevelse, at hun synes det skulle anbefales til andre. Det er hermed gjort. Der er to koncerter tilbage i koncertrækken den 30. marts og den 1. juni. Så er der bare den hage ved det, at koncerten den 30. marts allerede er udsolgt, men der er stadig billetter til den 1. juni. Se mere om koncerten her.

Den anden koncertrække i Konzerthaus, som jeg vil gøre opmærksom på er koncerterne med titlen Espressokonzert – Koffein für die Ohren. Altså korte koncerter med koncentreret indhold – kunne man nok sige. Jeg har overværet en espressokoncert engang sammen med en veninde. Der var klarinetmusik på programmet og min veninde spiller klarinet – så det var oplagt. Koncerterne spilles hver onsdag kl. 14 og varer ca. 45 min. Man kan bestille billetter til koncerterne på Konzerthaus’ hjemmeside – de næste koncerter er udsolgt men fra 22. marts er der billeter igen. Så i maj – når jeg dukker op i Berlin sammen med min grandfætter – så er der ledige pladser. Mon ikke vi skulle tage sådan en gang espresso-musik? Det tror jeg nok 🙂  Se mere om koncerterne og bestil billetter her.

Den tredje slags er koncertrækken Musica Reanimata se evt. tidligere indlæg. Det er koncerter, hvor man hiver musikere og komponister frem fra glemmebogen. Koncerterne foregår i salen Musikclub, som er en ganske intim sal. Arrangementet er en kombination af samtale med en ekspert og koncert. Man kan købe noget at spise og drikke under arrangementet. Det er ret hyggeligt. Det foregår altid på torsdage, og næste gang er den 16. marts. Se mere om disse koncerter og bestil billetter her. Se også Musica Reanimata’s hjemmeside.

Så siger jeg bare: god fornøjelse i Konzerthaus!

Skriv et svar