Kolorit på orglet i Philharmonie

Hvis I synes at mandag er en af de dage, der bare skal overståes og at det er lidt sejt at komme igang igen efter weekenden, så tror jeg, at I, der er i Berlin på mandag, skal gå en tur i Philharmonie og høre orgelkoncert med Cameron Carpenter. Vi der ikke er i byen lige nu, ja vi kan også opleve koncerten, den transmitteres nemlig via internettet i den digitale koncertsal.

Programomtalen på Philharmoniens hjemmeside fremstiller Cameron Carpenter som orglets excentriker. Det gælder selvfølgelig først og fremmest hans livlige og atletiske måde at traktere orglet på. Men også hans udseende signalerer, at han ikke er ked af at vække opsigt. På billedet af Cameron Carptenter ved koncertbeskrivelsen ser man ham med makeup,  skinnende silkejakke, bar bryst til navlen og knaldorange lakstøvler – altsammen berettiger til hans tilnavn – paradisfuglen.

Hvis det kun var med hensyn til udseendet, at han vækker opsigt, så fik det nok hurtigt en ende – og det er det da heller ikke. Han roses i høje toner. Der skal noget til at traktere et orgel, og jeg kunne godt forestille mig, at jeg fik min opfattelse af orgelmusik revideret en kende, hvis jeg så Capenter ved registrene. Så jeg vil se, om jeg ikke kan få tid til at tage en tur i den digitale koncertsal på mandag den 24. september.

Repertoiret er Bach, Albéniz, Wagner, Ives, Liszt og en komposition af Carpenter selv. Koncerten begynder kl. 20 og I finder omtale på Philharmonies hjemmeside og i deres Digital Concert Hall.

Se Cameron Carpenter ved orglet på Youtube

Skriv et svar