Kennedy 100 år

I dag kunne John F. Kennedy være fyldt 100 år. Desværre fik han ikke så langt et liv – historien kender de fleste vel. Dræbt i sit embede som USA’s præsident.

I Berlin er der et museum for familien Kennedy, The Kennedys. Det er der måske ikke så mange der ved. Men de fleste ved, at Kennedy er noget særligt for Berlin – de kendte ord …and therefore as a free man, I take pride in the words Ich bin ein Berliner … – kendes også af de fleste. Ordene udtalte Kennedy ved sit Berlin-besøg i 1963, hvor han var blevet så påvirket af synet af Berlinmuren og pigtråden, at han improviserede i stedet for at holde sig til sit manuskript. Kennedy taler om håb og om den dag, som vil komme, hvor Berlin bliver en forenet by og Tyskland et forenet land. Se videoklip nederst i indlægget.

Kennedymuseet markerer selvfølgelig 100 året for John F. Kennedys fødsel. Der er gratis entré på museet hele dagen og flere rundvisninger i løbet af dagen. I aften til skuespilleren Caspar Phillipson (som spiller Kennedy i filmen Jackie) holde flere af Kennedys taler.

Hvis I ikke allerede har besøgt Kennedymuseet, er der altså en god lejlighed til at gøre det i dag. Læs mere om Kennedymuseets 100 års fejring her.

Se en del af Kennedys tale i Berlin i 1963

https://www.youtube.com/watch?v=hH6nQhss4Yc

Skriv et svar