Kästners Berlin – forfatteren læser

Forfatteren Michael Bienert den 27. august kl. 15 kan man høre forfatteren Michael Bienert læse op af sin bog erich Kästners Berlin. Det er Boligselskabet Die Scholle i Wilmersdorf, som inviterer til et arrangementet. Det er gratis at deltage, men man skal tilmelde sig på telefon eller mail. Telefonnummer og mailadresse kan ses på den hjemmesiden, som jeg henviser til sidst i teksten.

Michael Bienerts bog Erich Kästners Berlin udkom sidste år. Heri fortæller forfatteren om de litterære steder i Berlin, som er forbundet med Erich Kästner og hans  værker. Erich Kästner levede 1899-1974 og er en kendt og skattet forfatter i Tyskland – ikke mindst som børnebogsforfatter (Emil og detektiverne). Læs evt. mit tidligere indlæg om Kästner, der også har link til Wikipedia. I modsætning til de fleste forfattere blev Kästner i Tyskland under krigen, og her opholdt han sig i Berlin. Man mener det skyldtes, at han ikke ville efterlade sin mor alene der. Han måtte se sine egne bøger blive brændt og fik forbud mod at udgive, men kantede sig igennem krigsårene ved at skrive under pseudonym.

Michael Bienert har udgivet flere litteraturhistoriske bøger, som har forbindelse til Berlin. Bienert giver også gerne by-rundvisninger med litterær sammenhæng og har sin egen hjemmeside. Det er også meget sandsynligt at oplæsningsarrangementet den 27. august afsluttes med en tur i Wilmersdorf, skriver Bienerts egen blog, text-der-stadt-blog.de i omtalen i omtalen af arrangementet.

Wilmersdorf er en hyggelig bydel. Jeg boede der i et par måneder sidste efterår, og det tænker jeg tilbage på med stor glæde. Hvis jeg var der nu, ville jeg helt bestemt prøve at komme med til Kästner-arrangementet med Michael Bienert.

Læs mere om oplæsningsarrangementet og se telefon nummer og mailadresse for tilmelding her.

Kästners Berlin kan bl.a. købes hos Dussmann i Friedrichstrasse – men kan også købes på amazon.de.

Foto: Kirsten Andersen
Bogomslag fra Michael Bienerts Kästners Berlin. Foto: Kirsten Andersen

Skriv et svar