Kaffe og aviser hører ofte sammen. Det er f.eks gammel tradition, at caféerne har dagens aviser liggende til fri afbenyttelse. Først lidt om avisen – senere om kaffen og caféerne.

Berlin-nyt bringer efter aftale med Tagesspiegel en RSS liste fra avisen. I har sikkert lagt mærke til den i højre sidepanel. Jeg har udvalgt, hvilke sektioner listen trækker fra – det lokale Berlin-stof og fra kultursiderne. Så det er bare værsgo at klikke og læse løs. Når I kommer ind på Tagesspiegels hjemmeside, kan I selvfølgelig også læse alt andet stof.  Det er ikke noget, jeg har nogen indtjening på, det er ren formidling af, hvad der rører sig i byen. Det samme gælder listen fra Berliner Morgenpost.  Jeg får også tilsendt daglige nyhedsbreve fra Tagesspiegel – det kan enhver bede om, ligesom man kan med de fleste aviser herhjemme.

I onsdags havde nyhedsbrevet et link til en artikel i Qiez.de om kaffe, eller nærmere betegnet fænomet Coffee Cupping – som man vel godt på dansk kan kalde kaffesmagning. Det handler om at smage på forskellige kaffer, men under nøjagtigt kontrollerede forhold med hensyn til temperatur og trækketid, og der er ifølge en artikel på Wikipedia også bestemte smagsaspekter man skal identificere.

Artiklen fortæller om en god håndfuld caféer i Berlin, som har slået sig sammen i Berlin Coffee Society med formålet at forbedre Berlinernes kaffesmag, at inspirere hinanden og at afholde fælles kaffe-events i byen. Bl.a. mødes de jævnligt til coffee cupping. Caféerne får også den fordel af at gå sammen, at de har mulighed for i fællesskab at købe større partier hjem af den dyre råkaffe af høj kvalitet.

Artiklen er rigtig interessant for mig og andre kaffe-nydende Berlin turister, fordi den bringer en liste over caféerne i Berlin Coffee Society, så vi nu ved, hvor vi skal gå hen for at få en kop kvalitetskaffe. En af caféerne, CK Café i  Marienburger Str. 49, afholder i øvrigt en offentlig Coffee Cupping hver onsdag, som man kan deltage i, hvis man har lyst.

Læs artiklen og se listen over caféerne på Qiez.de

Skriv gerne en kommentar