Is hos Tigertörtchen i Nikolaiviertel

Der var sommer i Berlin i sidste uge – måske er der det endnu? Men nu er jeg der ikke mere.

En af dagene gik besøget til Nikolaiviertel – et lille charmerende kvarter omkring Nikolai Kirke kun få skridt fra Alexanderplatz. Det er her Berlin er begyndt. Kirken er bygget  omkring år 1230 og bydelen er vel opstået fra ca. samme tid. Mange af de huse, vi ser nu er dog rekonstruktioner efter at bombningerne under 2. verdenskrig tilintetgjorde mange af husene fra middelalderen. Det var faktisk først i 1980’erne at DDR genopbyggede bydelen.

Man kommer ligesom ind i en anden verden. Her er stille og roligt – væk fra trafik- og byggelarm. Her er små hyggelige og bilfri gader med specialbutikker af alle slags. De fleste af dem er lagt an på salg til turister – men det er ikke billigt turist-tingel-tangel og heller ikke dyrt turist-tingel-tangel for den sags skyld. Det er butikker med kvalitetsvarer – f.eks. en butik med Swarovski,  et kunstgalleri, en butik hvor man man købe den originale Berliner Bjørn, en butik, der har specialiseret sig i miniaturebøger, en antikforretning  osv.

Der er en del kulturelle seværdigheder i Nikolaiviertel. Udover kirken er der flere museer – Knoblauchhaus, Zille-Museum, Ephraim-Palais og ikke mindst teatret Theater im Nikolaiviertel.

Læs mere om Nikolaiviertel på hjemmesiden for Nikolaiviertel.

Men her ligger også flere hyggelige og restauranter og caféer. Den dag jeg var i Nikolai Viertel, var der rigtig dejligt solskin og alle restauranterne serverede udenfor. Jeg skulle bare holde pause mellem to museumsbesøg og gik ind til min foretrukne café i Berlin Tigertörtchen og købte en dejlig jordbær is i hjemmebagt kræmmerhus – og dertil en skøn kop kaffe. Tigertörtchen har specialiseret sig i mini-cup-cakes i mange forskellige versioner og altid imponerede flot pyntet. Konceptet er økologi fra begyndelse til slut, og der bages til veganere og allergikere. Men de sælger altså også is, tre forskellige slags – mit valg var jordbær – uhmm. Se mere på Tigertörtchens hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar