Hvad er barnets navn?

For nylig hørte jeg i Berliner Rundfunk, at der er livlig debat om, hvad den nye UBahn station foran Rotes Rathaus skal hedde. Lige nu arbejder BVG og Senatet med navnet Berliner Rathaus.

Berliner Rathaus er det officielle navn for Rotes Rathaus. Derfor mener senatet, at det også skal være navnet på stationen. Men det er der slet ikke enighed om. Forskellige organisationer og ikke mindst pressen tager del i debatten.

Mens senatet holder fast på navnet Berliner Rathaus, siger BVG, at det slet ikke er bestemt endeligt endnu – for deres skyld må stationen gerne hedde Rotes Rathaus. Berliner Fahrgastverband foreslår, at BVG spørger de fremtidige brugere af den nye U55 strækning.

Hvor er det dejligt at se, at indbyggerne i Berlin har interesse, energi og overskud til at gå ind i sådan et spørgsmål. Der er endnu nogen tid til at stationen åbner, så der er jo masser af tid til at diskutere sagen. Det er bygherren – Berlins Senat, der har den endelige afgørelse, så det bliver spændende at se, om de vælger at lytte til folkets ønske, eller om de holder fast i Berliner Rathaus.

I kan se et indslag fra RBB om navnestriden, hvis I har lyst. Klik da her. I kan også læse BVG’s fortælling om U55 og de forskellig stationer. Klik her.

UBahn station Brandenburger Tor
U55 på den meget seværdige station Brandenburger Tor. Foto: Kirsten Andersen

 

 

Skriv gerne en kommentar