Brandenburger Tor i brusebad

Jeg så i Rbb Abenschau, at Brandenburger Tor bliver rengjort i disse dage. Det er jo lidt af en opgave, så det tages i flere etaper, og de områder, der renses, er afspærret. Berlins mest kendte vartegn kommer i bad hvert femte år fortæller de i indslaget.

Rensningsarbejdet, som foregår via en kran, står på i de kommende 3 uger, og nu hører jeg lige i Berliner Rundfunk, at der faktisk er spærret for gennemgang under rengøringen.

Det fortælles også, at der ikke bruges kemikalier, men kun varmt vand. Jeg fandt en artikel i Berliner Kurier, der oplyser lidt mere om rengørinsprocessen, bl.a. at vandet er 60 grader varmt, og at der skal spules med forsigtighed på natursandstenene. Berliner Kurier fortæller også en sød historie om manden, som tager sig af rengøringen, idet Brandenburger Tor har en helt speciel betydning for ham. Den synes jeg næsten, I selv skal have lov til at læse. Det kan I gøre ved at klikke på linket.

I avisartiklen fortælles også, at de nederste dele af bygningsværket er beskyttet mod graffiti, og at denne beskyttelse også bliver fornyet hver femte år.

Så har vi også fået en forklaring på, hvorfor Brandenbuger Tor altid fremstår så flot og ren.

Skriv gerne en kommentar