Guidet tur på Festival of Lights

Fra 7.-16. oktober er der igen Festival of Lights i Berlin. Festival of Lights får de store bygninger og monumenter til at leve på en helt ny måde. Jeg oplevede festivalen i 2014, og det gjorde et meget større indtryk på mig, end jeg havde troet det ville.

Vores fremragende guide Katrin Pollok. Kendes ved den kulørte lyskæde om halsen. Foto: Kirsten Andersen
Vores fremragende guide Katrin Pollok. Foto: Kirsten Andersen

Dengang i 2014 var jeg i Berlin i oktober og november måned, og til Festival of Lights havde jeg gæster, og vi havde meldt os til en guidet tur hos Katrin Pollok. Det var uden tvivl helt afgørende for, at vi vik en fantastisk aften med rundtur til en god håndfuld af de bedste lysinstallationer.

Vi skulle mødes med fru Pollok ved Lustgarten, og skulle kende hende på, at hun havde en lyskæde om halsen. Blandt alle de tusinde mennesker lykkedes det. Alle vi, som tilhørte Pollok-gruppen fik et knæklys, som vi skulle sætte på os – så kunne hun også kende os og sørge for, at alle var med. Og det var hun god til.

Turen rundt til de store bygninger på pragtboulevarden med afstikker til Gendarmenmarkt og med finale ved Brandenburger Tor fik vi – også trods de tusindvis af mennesker – takket være fru Pollocks kendskabe til smutvejene.

Som man kan se på billedet havde fru Pollok en mikrofon og en lille højttaler med rundt, så vi havde heller ikke problemer med at høre hvad hun fortalte. For hun udpegede jo ikke blot bygningerne, hun fortalte også om dem og deres funktion gennem tiden. Hvert sted lod hun os få tid til fotografering. Det er jo sådan, at billederne skifter, så hvis man skal have alle variationerne med, så tager det lidt tid.

Også i år kan man tilmelde sig till til en tur med Katrin Pollok. Det koster 10 € pr. person og turen varer 90 min. Tilmelding kan ske via hjemmesiden for Festival of Lights, guidede ture. Der tilbydes  selvfølgelig også en mængde andre forskellige guidede ture: bus, skib, cykel, løb, cykeltazi osv. Se mere om Festival of Lights generelt på http://festival-of-lights.de. Her er nogle indtryk fra Festival of Lights 2014.

Skriv et svar