fireworks-1599815_960_720

Godt Nytår

Nu er juledagene ved at være passé, og vi kigger frem mod nytåret.

Nytårsaften er for mange tidspunktet, hvor man også kigger tilbage og gør status for året, der er gået. For mig personligt blev dette år et både glædens og smertens år. I Berlin indtraf også smerten, da et terrorangreb på julemarkedet på Breitscheidplatz skete her i december. Ubeskriveligt meningsløst.

Der sker hver dag uhyggelige ting ude i verden, krig og ødelæggelse – til glæde for ingen og til smerte for mange. Ubeskriveligt meningsløst.

Vi kan ikke gøre andet ved det end at leve det liv, vi har, på den mest fornuftige måde og få mest mulig glæde frem for flest mulige.

Til jer, som har besluttet at fejre nytåret i Berlin vil jeg ønske, at I finder et godt sted at fejre det. At I finder en god koncert og et godt sted at spise jeres nytårs frokost eller middag. Ellers kan I købe noget lækkert mad med hjem på hotelværelset og skabe jeres egen nytårsfest der. ARD sender Berliner Philharmonikernes nytårskoncert, så den kan man endda også nyde, selv om man ikke er i Berlin. Den kan også streames på nettet i Digital Concert Hall.

Vanen tro får I et link til berlin.de. Denne gang ikke specielt vedrørende nytår, men deres tips til weekenden og den kommende tid. Der er mange gode forslag til oplevelser på denne side. Linket kommer her.

Til slut ønsker berlin-nyt et godt og glædeligt nytår til alle!

2 tanker om “Godt Nytår”

 1. Hej Amanda,
  Jeg ved ikke, om jeg er lidt for sent på den. Hvis, så beklager jeg.
  Det er ikke så enkelt et spørgsmål at besvare, men hvis du mener næste år altså 2017, så kan du prøve at se denne side https://www.schnelle-online.info/Ladenoeffnungszeiten.html?feiertag=Silvester – Det er sådan i Tyskland, at der gælder særlige regler for hver delstat. Og reglerne siger som regel, hvornår butikkerne MÅ holde åbent – det er ikke noget, de skal. Der vil dog helt sikkert være et sted at spise morgenmad, og alt efter hvor I bor, er der sikkert også et supermarked, der har åbent. På Hauptbahnhof har Kaisers som regel åbent. Og på de store U-Bahn stationer kan man købe noget at spise – Zoo, Alexanderplatz og lignende. Men prøv, når I kommer frem at tjekke butikkerne og udsøge jer et sted til morgenmad, og så spørge om der er åbent den pågældende dag. En god mulighed er hoteller, hvor man ofte kan købe morgenmad. Buffet’en på Kempinski på Kurfürstendamm er en rigtig god oplelvelse.
  Endelig vil jeg henvise til berlin.de’s liste over supermarkeder, der har søndagsåbent og åbent på helligdage http://www.berlin.de/special/shopping/sonntag/supermaerkte/

  Med venlig hilsen
  Kirsten Andersen

 2. Ved du om der er åbent nogen steder den 1/12-2017 når man er på hotel og gerne vil UG og købe noget morgenmad eller spise nogen steder, hvordan er åbningstiderne generelt den 30-31-1??

Skriv et svar