Gensyn med Knut

Nu kan man igen se Knut i Museum für Naturkunde. Det så jeg lige på berlin.de – og tænkte at det var en god søndagsnyhed.

Knut, den lille isbjørneunge, som blev født i Zoologischer Garten i Berlin, forstødt af sin mor, opfostret af dyrepasseren Thomas Dörflein og blev hele verdens kæledække. Film med den legende bjørneunge og hans dyrepasser gik verden rundt, og Zoologischer Garten oplevede et kæmpe besøgsboom.

Knut blev født i 2007 men døde allerede i 2011 – han havde en sygdom i hjernen. Nu er Knut “udstoppet” og bliver udstillet i en montre i Museum für Naturkunde.

Når jeg skriver udstoppet i anførelsestegn, skyldes det at teknikken nu er det, de på tysk kalder dermoplastik. Så vidt jeg har forstået, betyder det, at pelsen fyldes ud med en plastikfigur, som er fremstillet efter de mål, man havde på Knut.

Knut udstilles i forbindelse med en udstilling, som åbner på Museum für Naturkunde den 15. juli og som hedder Highlights der Präparationskunst. Den viser forskellige mesterlige præparationer af dyr gennem tiden, et andet meget kendt og afholdt dyr blandt Berlinere er gorillaen Bobby. Det ser ud som om der også er mulighed for at følge opbygningen af udstillingen, hvilket også kan være interssant.

Se mere på http://www.naturkundemuseum-berlin.de/

I kan også tage en tur ned ad Knut-memory-lane – der ligger en del omtale, fotos og film på berlin.de

På youtube ligger videoer med TV2’s udsendelser om Knut – de er også sjove at se, før man skal se Knut på Museum für Naturkunde.

Skriv gerne en kommentar