Fotoudstilling om den finske sauna

I Finnland-Institut i Berlin vises for øjeblikket fotoudstillingen Die Saunameister. Fotografien von Päivi Eronen (Saunamestrene fotografier af Päivi Eronen).

Fotografen Päivi Eronen har været en tur i sauna og fotografere de finske saunamiljøer. Vi har vist alle denne stereotype forestilling om Finland og deres sauna-kultur: ind i saunaen, ud at rulle sig i sneen, pisk med birkeris på ryggen og i sauna igen. Kunne det måske være interessant at få det nuanceret lidt, så er chancen her med udstillingen Saunamestrene.

Saunaen er i sig selv noget ret privat, da man sidder der helt upåklædt men samtidig er det noget socialt, da man også oftest sidder der i selskab med andre. I Finland har hver mand sin sauna og er sin egen saunamester. Fotoudstillingen er derfor også et kig ind i den finske privatsfære.

Päivi Eronen underviser på det tekniske universitet i Saimaa i Sydøstfinland, og har haft flere udstillinger i europæiske lande. Hun fortæller, at en stor udfordring ved optagelsen af sauna-billederne var, at briller og kameralinser duggede samt de vanskelige lysforhold. Men også det at være i så private omgivelser.

Hvis man har lyst til at udvide sin sauna-horisont, finder man udstillingen i Det finske institut, Georgenstr. 24, og den kan ses til og med den 30. april. Læs mere om udsitllingen og åbningstider på hjemmesiden for Finnland-Institut.

Skriv et svar