Folkeuniversitetet i Berlin og vice versa

Også i dag er det en henvendelse fra en læser, som ligger til grund for dagens indlæg. Teddy Petersen, forlagschef for Forlaget Ajour, har skrevet til mig og gjort opmærksom på, at han gennem Folkeuniversitetet i Aarhus har arrangeret nogle forelæsninger på Den Kgl. Danske Ambassade, Berlin (Nordische Botschaften) den 12. og 13. oktober kl. 10-12.50.

Forelæsningerne bliver efterfulgt af byvandringer, som der desværre ikke er flere pladser på, – men der er stadig pladser på forelæsningerne uden byvandring. Og det lyder rigtig interessant. Hvis man er i Berlin i de dage, så skulle man da se at få sig meldt til.

Den 12. oktober er det filosof og forfatter Peter Tudvad, som er forelæser under overskriften Tysk erindringskultur – den betændte politiske historie. Han kommer bl.a. ind på sin bog Sygeplejerske i det tredje rige, som jeg fandt det meget interessant at læse.

Den 13. oktober forelæser journalist, cand. mag. i tysk Åse Lerche under overskriften 30 år i brændpunktet Berlin – en danskers erfaringer før og efter murens fald. Åse Lerche boede i Østberlin i DDR’s sidste år og giftede sig med en DDR-borger for at hjælpe ham ud af landet.

For begge forelæsere gælder det, at de bor i Berlin og at de “trækker erindringens linjer fra fortiden og frem til nutidens Berlin“,(citat fra Folkeuniversitetets omtale af forelæsningerne).

Se mere og tilmeld her.

Folkeuniversitet har desuden forelæsninger om Berlin i Aarhus og Emdrup.

Skriv et svar