Finissage på Tanz auf dem Vulkan

Udstillingen i Ephraim Palais Tanz auf dem Vulkan slutter med udgangen af januar måned og afsluttes med en finissage den 31. januar med program hele dagen kl. 11-17. Titlen for finissagens program er Die Neue Frau, og det er selvfølgelig kvindemoden i 1920’erne, der tænkes på. Der er modeshow og musik på programmet og selvfølgelig rundvisning i udstillingen.

Jeg besøgte udstillingen i oktober måned i år og var meget begejstret for den. Udstillingens titel Tanz auf dem Vilkan. Das Berlin der Zwanziger Jahre im Spiegel der Künste – (Dans på vulkanen. Berlin i tyverne afspejlet i kunsten) fortæller nøjagtigt, hvad udstillingen handler om. Gennem kunsten vises periodens op- og nedture, kaotisk politiske forhold, fattigdommen og dekadencen i forlystelses- og nattelivet. Og med kunst menes både billedkunst, brugskunst, teater, film, mode og arkitektur.

Vi ser stjernerne indenfor cirkus, revy og film, hvor også Asta Nielsen er repræsenteret på en af de mange flotte film, revy- og cirkusplakater. Der vises brugskunst og møbler fra tiden bl.a et minimalistisk køkken af Bruno Taut. I en stor glasvitrine er der udstillet flotte originale kjoler fra 1920’erne. Det meget flotte arrangement med sko og dansemusik fra tiden vil jeg ikke beskrive nærmere, det skal I selv se.

Der er flere forskellige interessante tidsbilleder på udstillingen, bl.a. kan man høre et radioklip med Alfred Döblin, hvor han holder åbningstale for en Berliner Secession-ustilling i 1931, og ved samme station kunne man høre uddrag af en radioudsendelse, hvor Max Liebermann fortæller om sin barndom.

Der er altså endnu en halv måneds tid til at se udstililngen, og der er også flere arrangementer i forbindelse med udstillingen endnu. Læs mere om udstillingen og arrangementerne på Stadtmuseum Berlins hjemmeside. Læs specielt om finissagen her.

Vær opmærksom på, at Ephraim Palais er lukket om mandagen, til gengæld er der åbent til kl. 20 om onsdagen.

Skriv gerne en kommentar