Filmfestival i U-Bahn

Når man sidder i U-Bahn og ikke har nogen at snakke med eller en bog eller avis at kigge i, falder øjnene nemt på de små infoskærme, som hænger i loftet. Det er et firma, der hedder Berliner Fenster, som står for dem. Her er nyheder, vejrudsigt og selvfølgelig reklamer. Alt sammen meget nyttigt. Måske har I lagt mærke til, at der i denne også er noget af mere underholdende karakter. Der er nemlig en U-bahn Filmfestival igang, og den er faktisk tæt ved at være slut, så hold godt øje med skærmene i dag.

Festivalen afvikles i år for 13. gang og løber frem til 22. september. Den afvikles i samarbejde med Seoul Metro, og filmene bliver vist i undergrundsbanen både i Berlin og i Seol. Der vises i alt 26 film, som er i kategorien Ultra Shorts. De skal også helst være korte, hvis man skal nå at få hele filmen med, for det går stærkt i U-Bahn. Juryen i denne filmfestival er U-Bahn passagererne. Man kan afgive sin stemme på festivalens hjemmeside, og man skal stemme til både den tyske og en koreanske konkurrence. Se mere om afstemning her.

I kan læse mere om U-Bahn Filmfestivalen og se de små underholdende, interessante og sigende film på festivalens hjemmeside.  Her får I også lyden med, den kan man ikke høre i U-Bahn. I kan læse om de enkelte film og se, hvornår de bliver vist her.

Da filmene også ligger på youtube, linker jeg til en meget sød film om en fugl, der bliver forelsket i en fjerbold 🙂

https://youtu.be/PKQgTurmWUk

Skriv et svar