7. december 2021

Film fra Friedrichstadt-Palast

For nogle dage siden skrev jeg om Friedrichstadt-Palasts nye show. Et par dage senere kom der en henvendelse fra selve Friedrichstadt-Palast med tak for omtalen.

Ikke nok med det – de tilbød mig en film, som jeg kan vise på berlin-nyt. Det sagde jeg selvfølgelig straks ja til, for jeg synes det er med til at give liv til siden, og at det er en god service til læserne.

Desuden tilbød de nogle fotos, som jeg kan bruge i forbindelse med omtale af stedet og deres shows. Så jeg har allerede skiftet mit eget foto af huset ud med deres mere professionelle i min seneste omtale. Det er jo en kæmpebygning, der ligger der på Friedrichstrasse og den er ikke så nem at få i kassen, så det ser godt ud. Så det var dejligt at få en ordentlig optagelse af det. Desuden har jeg fået nogle fotos af kostumetegninger, som jeg vil bringe, næste gang jeg omtaler det nye show, som har premiere 7. oktober.

Lidt fakta om Friedrichstadt-Palast

  • Arkitektur: Postmoderne Ost. Citat fra Arnt Cobbers Architekturführer: “das prominenteste Beispiel der DDR-Postmoderne und einer der Höhepunkte des Plattenbaus“….
  • Arkitekt: Kollektiv Walter Schwarz  m.fl.
  • Opført: 1981-1984
  • Eksteriør: Sandstensfarvede betonplader
  • Interiør: Store sal med 19000 tilskuerpladser, lille sal med 240 pladser. Teknisk udstyret ud over det sædvanlige.
  • Historie: Navnet går tilbage til midten af 1800-tallet, hvor en bygning af samme navn på den anden side af Friedrichstrasse blev drevet som markedshal, cirkus og hvor den legendariske Max Reinhardt drev revy og teater.

Læs også om Friedrichstadt-Palast på Wikipedia.

Her er så filmen om det nye show i Friedrichstadt-Palast Filmen ses også i sidepanelet.

Skriv gerne en kommentar

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close