Færger i den offtentlige trafik

Man tænker ikke sådan lige på, at man med sin Berlin City Tour billet også kan tage med færgen over Wannsee eller andre vandveje i Berlin. Men det kan man. Der er steder, hvor der ikke er anden mulighed end at tage med færgen, men oftest er det nok i forbindelse med en udflugt i det grønne – eller jo snarere på bølgen blå.

Jeg snuppede på en af stationerne BVG’s hæfte plus – et kundemagasin, hvor der står flere nyttige ting. Bl.a. er der en artikel, som fortæller om alle færgestederne. Der er ialt 6 færgelinjer og de hedder: F10 Wannsee – Alt-Kladow, F11 Oversch¨neweide, Wilhelmstrand – Baumschulenstrasse, F12 Wendenschloss, Müggelbergallee – Grlünau, Wassersportallee, F21 Krampenburg – Schmöckwitz, F23 Rahnsdorf, Müggelwerderweg – Kruggasse og F24 Müggelheim, Spreewiesen – Ransdorf Kruggasse. Se det var en masse navne, som jeg ikke kendte i forvejen. Bykortet frem og studere!

Jeg tænker, at min næste sommerferie i Berlin godt kunne have sådan et færgetema, hvor jeg i hvert fald tog et par af turene. Der er nogle billeder i magasinet, og det ser forfærdeligt idyllisk ud.

I kan læse om færgeruterne og sejlplaner på bvg’s hjemmeside. Nogle af færgerne sejler hele året, andre i en begrænset periode.

Kundemagasinet plus kan I downloade fra bvg’s hjemmeside – det nye for juni er jo lige udkommet. Tidligere  magasiner helt tilbage fra 2005 ligger der faktisk også. Det aktuelle er nok mest interessant for turisten, men hvis man også er historisk interesseret i Berlins offentlige trafikudvikling, så kan de tidligere udgaver også være vældig interessante. Og magasinets mange forslag til udflugter, kan jo sagtens være interessante også i dag. Her er det direkte link til download.

Skriv et svar