Energie-Museum Berlin

Via en af de Berlin Apps, jeg har downloadet, opdagede jeg Energie-Museum Berlin.

Det er nok hvad man vil kalde et special-museum og ikke en af de attraktioner, der står på top ti listen over det man skal se, første gang,  man er i Berlin. Med mindre man er interesseret i elektro-energi og alskens tekniske anlæg og apparater indenfor energiforsyning.

Museet, der drives af frivillige pensionister har som formål at formidle historien om energiforsyningen i Berlin og koble denne formidling med det, som de på hjemmesiden kalder Elektropolis Berlin. Det var nemlig Werner von Siemens, som udviklede det dynamoelektriske princip til at producere energi i større stil, så det kunne bruges som el-forsyning. Bl.a. blev metoden anvendt til gadebelysning i Berlin. Og i 1879 grundlagdes Elektrotechnischer Verein Berlin, som banede vej for udnyttelse af elektro-teknik på mange felter. Museet beskæftiger sig med en række fagområder, som offentlig belysning, måleteknik, kommunikationsteknik og sikkerhed m.m. Fagligt interesserede bør her nærlæse Energi-Museum Berlins hjemmeside, da jeg ikke har tilstrækkelig faglig viden til at beskrive alle områderne.

Museet er da også mest henvendt til fagligt interesserede, tror jeg. For en personalegruppe indenfor branchen, som er på firmarejse må det være yderst interessant at besøge museet. Men museet kunne nok også være tiltrækkende for mænd, som er med deres koner/kærester på shoppingtur til Berlin 🙂

Der er ingen fast åbningstid på museet, men man kan sende en mail og bede om en omvisning. Man også bede om at få et specifikt fagområde belyst på omvisningen.

Læs mere på energie-museum.de

Skriv et svar