En tur i Bauhaus?

Der er nok mange, der bruger søndagen til en tur i Bauhaus, når der skal købes materialer til det byggeprojekt, man har i gang.

Det er nu ikke det Bauhaus, jeg tænker på nu. Men derimod museet Bauhaus Archiv i Berlin. Her kan det også lønne sig at tage en tur hen på en søndag eller en anden dag i ugen, blot ikke tirsdag, for da har de lukket – i modsætning til mange andre museer, som holder lukket om mandagen.

Hos Bauhaus Archiv har de også byggeprojekter igang. Den karakteristisk hvide bygning er tegnet af Bauhaus bevægelsens grundlægger, Walther Gropius og åbnede i 1979. Nu er den moden til sanering, ligesom museet skal udvides med en nybygning. Vinderprojektet er fundet og skal realiseres 2017-2019 – se mere her.

Selve saneringsarbejdet af den bestående museumsbygning er åbenbart heller ikke påbegyndt, men der er sikkert nogle forberedelser i gang. Der er i alt fald for tiden hele tre udstillinger at se. Så der er helt sikkert nok til en søndagsudflugt. Der er også en flot shop med interessante designervarer og der er offentlig rundvisning i dag kl. 15. Nogle søndage er der søndagsbrunch, hvor man får brunch og rundvisning i en samlet pakke. Se mere om det her.

Sidste år kom der en midlertidig bygning til ved Bauhaus – den har navnet Bauhaus re use (genbrug), da vinduerne er genbrug fra Bauhaus bygningen i Dessau. Bauhaus re use bruges til formidling. Se mere her.

Foto til indlæg: Jean-Pierre Dalbéra

Skriv et svar