Gennem byens gader

Når man går rundt i Berlin møder man konstant grupper med en guide. Det kan være på cykler, på segway, løbende, i trabanter eller de kan også være spadserende.

Der er et væld af tilbud om guidede ture i byen, nogle er sikkert mere velorganiserede og kvalificerede end andre. Jeg har set at berlin.de har en liste over guidede ture, og når de bliver annonceret på berlin.de, vil jeg mene at de også står inde for kvaliteten.

Egentlig begyndte dette indlæg med et nyhedsbrev fra berlin.de, hvor en af pindende var

…”Ein spannender Spaziergang auf der Frankfurter Allee. Diese Tour ist besonders für Architekturinteressierte ein Muss“..

Den supplerende tekst fik mig til at tænke, om det var Karl-Marx-Allée, der mentes, fordi der står den tidligere Stalin-Allée. Men den hedder jo stadig Karl-Marx-Allée, så det er det nok ikke. Jeg var ikke klar over at prestigebyggeriet bredte sig til den strækning, som nu hedder Frankfurter Allée. Så jeg kunne nok have godt af at komme med på denne tur. Hvis andre har det som mig, så er linket til at booke turen her.

Men inde på berlin.de er der som sagt et væld af ture, man kan booke. Både som enkeltperson, par, små grupper eller store grupper. Man kan også sætte sine præferencer på i søgningen, så man kun får de tilbud, man er interesseret i. Siden med alle tilbuddene får I her.

Det sjoveste jeg har set af den slags er den tur, hvor Frederik den store viser rundt. Det var jeg så fræk, at jeg tog et billede af engang, og har også skrevet et indlæg om det, som kan læses her.

"Frederik den Store" viser rundt i Berlin. Foto: Kirsten Andersen
“Frederik den Store” viser rundt i Berlin. Foto: Kirsten Andersen

Da jeg var i Berlin i 2104, var jeg rundt på Festival of Lights og var med en meget dygtig guide rundt. Hun hed Katrin Pollok – det kan I læse om her.

Vores fremragende guide Katrin Pollok. Kendes ved den kulørte lyskæde om halsen. Foto: Kirsten Andersen
Vores fremragende guide på Festival of Lights, Katrin Pollok. Kendes ved den kulørte lyskæde om halsen. Foto: Kirsten Andersen

Skriv et svar