En personlig guide

En omtale på Checkpoint Kurzstrecke fra i går fik mig til at tage et fire år gammelt indlæg op igen.

Nogle gange er et fænomen jo forbigående, og dengang jeg skrev om Berlin Greeter i 2015, var det jo slet ikke sikkert, at denne helt særlige og gratis guide-tjeneste ville bestå. Men det har den altså gjort, og den omtaltes som sagt i Tagesspiegel’s lille gratis morgennyhedsbrev fra i går.

Berlin Greeter kan vel oversættes til sådan noget som Berlin-vært. En der tager imod gæster i Berlin og byder velkommen. På engelsk fordi Berlin Greeter er udløber af det verdensomspændende Global Greeter network, som amerikaneren Lynn Brooks grundlagde i New York i 1992.

Konceptet er, at frivillige værter tager imod turister, som ønsker en mere personlig guide. Berlin Greeterne ikke professionelt uddannede guider, men de er inde i præcis det lille hjørne af byen Berlin eller det emne, som de viser gæster rundt i og har et personligt forhold til. For at få forbindelse til en Berlin Greeter skal man mindst 2 uger før besøget udfylde en formular og fortælle, hvad man specielt er interesseret i at høre om. Så får man kontakt til en vært, som er inde i stoffet.

Berlin Greeterne er som nævnt frivillige, og de ledsager turister 2-4 timer. Og de gør ganske gratis – også uden drikkepenge, står der på Berlin Greeter’s hjemmeside. Turen foregår til fods eller med den offentlige trafik, og her skal man selvfølgelig selv betale for billetten. Man kan melde sig som enkelt person, eller med gruppe på max 6 personer.

På formularen skal man oplyse hvilke sprog man taler og der er flere at vælge imellem. Selvfølgelig tysk, men også engelsk og en række andre, heriblandt svensk.

Jeg synes det lyder som en hyggelig måde på at lære Berlin at kende, og vil anbefale, at I læser mere Berlin Greeter’s hjemmeside.

Skriv et svar