Emereks anbefalinger

Berlin-nyt har modtaget flere gode anbefalinger fra Leif Emerek efter hans nylige Berlin-tur. Tak for det!

Jeg fordeler dem over flere dage, og i dag får I denne med Emereks egne ord:

Det er sådan, at min rejsefælle og jeg en gang om året tager 6 dage til Berlin. Det har vi nu gjort i mange år. I år endda to gange. Første gang med en gruppe tyskstuderende, der skulle have en introduktion til Berlin og byens historie. Vi har hver dag et program, der begynder kl.9 og slutter kl. ca. 22. Vi har fast base i en lejlighed på Karl Marx Allee. Det er ganske enkelt fremragende lejligheder.

Programmet er en blanding af museumsbesøg, teater, kabaret, film, musik, fodbold og endelig vandring i forskellige bydele af Berlin for at studere byens rum. Fast inventar er fodbold: Hertha Berlin har hjemmebane på Olympia Stadion.

Olympia Stadion er et besøg væd – det er ved at blive sat i stand, så det kan besøges på egen hånd eller med guider. Det er jo en dyster og ulyksalig historisk kontekst anlægget indgår i, men det er en del af historien på godt og ondt. Den sidste station på U2 inden Olympia Stadion hedder Neu Westend, og der ligger Wiener Conditorei Caffeehaus. Det er i henseende til kager og mad et godt og anbefalelsesværdigt sted at besøge – også selv om der ikke står fodbold på programmet. Mens vi er ved det gastronomiske, så kan jeg varmt anbefale Joseph Roth Diele i Potsdamerstrasse. Det er et gammelt værtshus – oprindeligt “ein braunes Lokal”  –  væggene driver af historie og nikotin -der ryges ikke på stedet mere – citater fra Roth, og hans bøger kan købes på stedet. Lokalet har nyligt deltaget i en romantisk spillefilm, der for nylig blev vist på ARD eller ZDF. I virkeligheden foregår filmen i Paris, men en del scener er umiskendeligt drejet i restauranten. Jeg fik det bekræftet af stedets værtinde, da vi spiste der i fredags. Det tilrådes at bestille bord, for stedet er meget eftertragtet , og det ikke kun af turister. Mange berlinere kommer til stedet.”

I morgen kommer berlin-nyt med et tip til weekenden, og derefter kommer der flere anbefalinger fra Emerek.

Til slut vil jeg opfordre alle der har lyst til at fortælle om en god oplevelse, en opdagelse de har gjort, en udstilling de vil anbefale – skriv til mig på mail@berlin-nyt.dk, så vil jeg gerne bringe jeres anbefaling.

Skriv et svar