Django’s Music – Gipsy Jazz mit Bernd Huber & Gästen

Django – navnet giver med det samme en association hos mig til swingende jazzmusik spillet på Guitar. Det gør det sikkert også for mange andre. Det er Django Reinhardt (1910-1953), der tænkes på. En af det forrige århundredes største jazz-guitarister. Ja på den tyske wikipediaside om ham (https://de.wikipedia.org/wiki/Django_Reinhardt) kaldes han ligefrem for grundlæggeren af den europæiske jazz. Reinhardt blandede den traditonelle zigeunermusik med jazzen.

Django Reinhardt havde derudover sin helt egen og meget specielle teknik og spillestil, som man straks genkender. Det var faktisk en beskadigelse af hans hånd efter en brandulykke, som fik ham til at udvikle den specielle teknik. Man kan læse mere indgående om denne teknik på Wiki-linket ovenfor.

Django’s stil kaldes Gipsy Swing og det er hvad I kan få at høre på Café Lyrik i Prenzlauer Berg i aften. Her spiller Bernd Huber (violin) med gæster musik af Django Reinhardt og andre sinti-komponister. Hvis man kan lide den slags musik, tror jeg man kan få en meget hyggelig aften i Café Lyrik. Se mere om stedet på http://www.cafe-lyrik.de. Det er nok en god idé at reservere plads, for det beskrives som et lille intimt sted. Koncerten begynder kl. 19.30

Der ligger masser af musik med Django Reinhardt på YouTube, så det vil jeg selvfølgelig linke til. I får den dejlige J’attandrai endda Stephan Grappeli med). Der ligger også musik med Bernd Huber & Co., så det får I også en smagsprøve på.

https://youtu.be/FZBPcXTXPEA

 

Skriv et svar