DHM, en lang næse og Ausweis bitte!

Mandag var jeg en tur på Deutsches Historisches Museum for at se udstillingen Zerstörte Vielfalt. Da jeg kom derind, var der en udstilling mere, der fristede: Rund um die Welt, en udstilling med turismeplakater fra DHM’s plakatsamling.

Den blev jeg så optaget af, at jeg ikke nåede mere end den. Der var mange flotte plakater fra begyndelsen af 1900 tallet og frem. Audioguiden, som jeg tog med for 3 Euro, fortalte om plakaterne og om rejsemulighederne på den tid, hvor de var blevet produceret. Om jernbanerejser og turene med de store oceandampere og den begyndende luftfartsturisme. Det var også interessant at følge, hvordan tyskernes rejsemåder har ændret sig gennem tiden, ikke mindst i forbindelse med de to verdenskrige. Som sædvanligt hos DHM var udstillingen rigtig godt organiseret med et rum til rejser i Europa og et rum til rejser i den øvrige verden. Med audiogui den kunne man selv bestemme, i hvilken rækkefølge man ville tage udstillingen.Jeg synes jo det var en dejlig udstilling og at I skal gå ind og se den, især hvis I intresserer jer for plakatkunst eller turisthistorie. Se flere oplysninger på www.dhm.de.

Det gik som sagt sådan, at jeg kun nåede denne ene udstilling – så måtte jeg se den anden tirsdag. Det fortæller jeg om i morgen. Tirsdag nåede jeg efter besøget på DHM også at tage til Berlinische Galerie men blot for at få en lang næse – de havde Ruhetag… I stedet gik jeg til Willy-Brandt-Haus og så fotoudstillingen om Kennedys besøg i Tyskland i 1963. Det var der jeg blev bedt om at vise Ausweis, bitte! Jeg havde ikke tænkt mig om, for så kunne jeg nok godt have regnet ud, at de ville se legitimation sådan et sted. Så jeg havde ikke mit pas med, men rejsekortet og sygesikring kunne række. Den kvindelige kontrollør var noget skrap, men man forstår jo godt, at de skal vide, hvem de lukker ind – det er trods alt en central SPD-bygning.

Udstillingen var nu hurtigt set, men den var på min ønskeseddel denne gang, og at få Willy-Brandt-Haus at se, har længe været det. I huset står en stor, moderne statue af den for Tyskland så betydningsfulde socialdemokrat. Jeg lyttede mig fra en igangværende omvisning til, at kunstneren var Reiner Fetting. Vil man se huset, er det måske en god idé, at undersøge om der er en omvisning, man kangå med på.

Skriv et svar