Spreepark Berlin, det foladte tivoli

Så rumler det igen omkring den tidligere “Rummelsplatz” Spreepark Berlin. Datoen for en tvangsauktion nærmer sig, og senatet i Berlin har nu meldt ud, at der vil blive vedtaget en lokalplan for stedet. Planen indeholder bestemmelser om, at området skal udlægges som “Freizeitpark”, hvad dette udtryk så end dækker. Jeg tror man mener et grønt område, eller en offentlig park, hvor man kan nyde udendørs livet.

Der er stor interesse og der har været megen skriveri om dette tidligere DDR tivoli. Jeg har også skrevet lidt om det før. Det er også noget, som Berlinere gerne fortæller om. Især unge mennesker er kommet til at holde af dette forladte eventyrland. Det kan man godt forstå, når man ser billeder derfra. Der udgivet en bog om stedet, og der er lavet film om det og den tidligere forpagter Norbert Witte. Tagesspiegel havde i går en artikel om planerne for parken, og her mener man, at den nye lokalplan vil afholde investorer, der tænker på at bebygge området, fra at byde på grunden. Sammen med artiklen er der en billedserie, som giver mig lyst til at se parken – men det kan jo endda være, at jeg kommer for sent til det.

Det skal blive interessant at følge, hvad der nu sker med stedet. Det er kun muligt at komme ind i parken i forbindelse med rundvisninger, men unge Berlinere fortæller gerne med et lidt skævt smil, at de nok også har været der på andre tidspunkter…

Jeg linker nedenfor til Spreeparks hjemmeside, som vist har fået et løft for nylig og er blevet ret flot. Man skal nemlig booke sig ind til rundvisningerne på en formular via hjemmesiden. Rundvisningerne foregår lørdag og søndag. Når man er med på rundvisning, har man samtidig lov til at fotografere i parken.

Læs artiklen i Tagesspiegel

Læs mere om Spreepark Berlin og omvisningerne

Se Berliner Rundfunks indslag om bogen om Spreepark

Skriv et svar