Detektiv for en dag – Escape Berlin

I dag får I et tip i kategorien Særlige Tips. Det er nemlig ikke nogen helt almindelig aktivitet, jeg foreslår i dag.

Escape Berlin har spurgt, om ikke jeg ville skrive lidt om deres detektivspil. Jeg har besøgt deres hjemmeside og læst om dem, og det lyder meget sjovt og interessant. Man vælger mellem flere kategorier og spiller i teater-scenograferede lokationer. Jeg har også læst anmeldelser på Tripadvisor, og her er 98 ud af 110 vurderinger helt i top og resten også positive. Så det vil jeg meget gerne tippe videre til min læsere.

En af kategorierne hedder Sherlock Holmes. Her drejer det sig om at finde selveste Sherlock Holmes, som nu er forsvundet. Efter anmodning fra Scotland Yard skal man ransage Holmes’ lejlighed, som Escape Berlin har rekonstrueret i tro kopi. Man føler sig således hensat til år 1890 i London og kan på grundlag af de oplysninger, man får af Game masteren gå igang med efterforskningen. Sherlock Holmes kan spilles med børn fra 12 år.

Et andet af spillene hedder Schnapsladen. Og det er, hvad I tror! En butik, der sælger spiritus. Her skal man finde de berømte Berliner Tropfen (Berlinerdråber). En forhenværende butik er genopbygget i tro kopi og flaskerne er fyldt op. Man får undervejs et vist kvantum alkohol, så man skal ikke køre derfra i bil. Skulle nogle af deltagerne ikke ønske at drikke alkohol, kan man dog drikke vand i stedet for. Spillet er beregnet for voksne, man må godt have mindreårige med, men hvis de drikker af alkoholen, bliver spillet afbrudt.

Endelig er der også spillet Big Päng, hvor man skal finde en skat i en lejlighed fra en kendt TV-serie – her præsenteret med et tillæg af satire. Lejligheden er spækket med alarm i form af laserstråler, som man skal håndtere på den rigtige måde, for at få skatten. Dette spil kan tilrettelægges efter spillernes alder og kan spilles med børn fra 8 år med voksne ledsagere. Børn fra 12 år kan spille det på egen hånd.

For alle spillene gælder det, at deltagerne vejledes af en Game master og at de kan spilles både på engelsk og tysk. Ligeledes har hjemmesiden både engelsk og tysk tekst. Jeg synes det lyder som en sjov aktivitet for grupper i alle aldre, og jeg kunne nemt finde på selv at prøve det engang. Hvis vi havde kendt til dette, da Flemming var med i Berlin, skulle hans detektiv-talenter da have været udfordret her 🙂

Læs mere på Escape Berlins hjemmeside – hvordan man tilmelder sig, pris, adresse m.v. Vær opmærksom på, at I først ser mulige tidspunkter, når I klikker på Buchen/Book now.

Se anmeldelser på Tripadviser her

Skriv et svar