Der Palast, serie på ZDF

Mon der er nogle af jer, der følger med i serien Palast på ZDF? Og hvad synes I om den?

Jeg kom først med på tredje afsnit, og man kan desværre ikke se de tidligere afsnit i mediateket på ZDF. Jeg synes ikke, at det var en super interessant serie. Synes den handlede mere om to søstre, den delte by osv. end om Friederichstadt-Palast. Den delte by og murens fald har vi jo set behandlet i adskillige film og serier. Så jeg var lidt skuffet, hvis jeg skal være ærlig.

Den det kan jo skyldes, at jeg ikke var med fra begyndelsen, så derfor vil jeg gerne høre, om nogen kan anbefale serien? Så vil jeg da følge resten af afsnittene.

Jeg har flere gange været til show i Friedrichstadt-Palast, og det synes jeg var meget flot at se. Det kan jeg i hvert fald godt anbefale.

12 tanker om “Der Palast, serie på ZDF”

 1. Hej!
  Fulgte lige tråden her 🙂 var helt vild med Ku’damm og især Der Palast. Kan se, at nogle af jer skriver, at tiden inden/omkring murens fald er portrætteret i mane andre serier og film – vil derfor høre, om I ikke vil anbefale mig nogen?
  På forhånd tak, og god påske 🙂
  Mvh Anna

 2. Alle seks afsnit kan i øjeblikket streames fra DRTV.
  Har set de tre første og synes de er gode.

 3. Kære Arne Øland
  Tak fordi du har taget dig tid til at kommentere mit indlæg og perspektivere serien. Jeg forstår udmærket, at den har en særlig interesse, hvis man selv har haft lignende forhold tæt inde på livet. Det er nok mest det, at serien kaldes Der Palast, som har forskubbet mine forventninger. Så godt at få en vinkel på, der fortæller om en anden måde at opleve serien på.
  Hilsen Kirsten

 4. Hele problematikken om forældres løgne og fortielser overfor deres børn er måske kun interessant for de 10 procent af befolkningen for hvem dette er eller har været tilfældet. Jeg tænker, at serien især må være interessant for de tusinder af danske krigsbørn – kaldt “tyskerunger” – hvis herkomst har været fortiet af deres mødre, og hvor justitsministeriet først omkring år 2000 gav aktindsigt til børnene, der i mellemtiden var blevet voksne borgere på 60-65 år – en grov tilsidesættelse af retsplejeloven. Jeg selv blev stærkt berørt, da en af protagonisterne kalder sine forældre hyklere; det mindede for meget om min egen reaktion i 1994, da jeg omsider fik sandheden. For sådanne seere som mig er hele historien om Palast der Republik ganske vist interessant, men det er langt mere det eksistentielle drama, der er interessant. At DDR brugte “tyskerunger” med norske mødre (og måske også danske) som en slags spioner, bliver nok ikke et tema i denne serie. Jeg glæder mig til at se de to sidste afsnit. venlig hilsen Arne Øland

 5. Har set Plast de to første var ret interessant e der var en del gode kommentarer. Desværre tabte de forfatteren pusten i tredje afsnit. Kom ikke op på siden af kudam 56 Men se værdig absolut

Skriv et svar