Den Vertikale have i Dussmann

 

Cafedussmann_reduI går havde jeg en frokostaftale. Vi skulle mødes ved Staatsbibliothek i Dorotheenstrasse, og skulle finde noget i nærheden. Det blev caféen i Kulturkaufhaus Dussmann. Jeg har fået den anbefalet af en berlin-nyt læser, og nu skulle jeg prøve den.

Indretningsmæssigt er det en helt speciel café. Den er indrettet i Vertikaler Garten im Dussmann Haus. Det er den franske botaniker og havekunstner Patric Blanc, som har indrettet haven med mere end 6000 tropiske planter og ranker på den 270 kvadratmeter store væg. Nederst er et stort vandbassin med 16.200 liter vand.

Dvs. at planterne gror op ad den meget høje væg. Det ser utrolig flot ud, og mini-vandfaldene giver en dejlig stemning med den rislende og plaskende lyd.

Læs mere om haven på Kulturkaufhaus Dussmann’s hjemmeside

Nu kom vi der også for at spise, og der var venlig og hurtig betjening. Jeg fik en æble-kartoffelsalat med matjesfilet og min ledsager fik en Chamignontærte med salat. Portionerne var passende i størrelse – ikke for små og ikke for store. Vi drak en Bionade Orange-ingefær dertil. Og så fik vi ellers lov til at sidde i fred og snakke lige så længe vi havde lyst.

Det er ikke sidste gang jeg har besøgt denne restaurant, det er helt sikkert.

Selve caféen heder Café-Restaurant Ursprung og har sin egen hjemmeside http://ursprung-berlin.com/

Skriv et svar